Montserrat Lacomba

Avui a 18kt tenim el plaer d’entrevistar la Montse, creadora i editora de l’espai Mar de Color Rosa, pintora, joiera i una molt bona amiga. Espero que us agradi conèixer una miqueta més d’ella i que la màgia que desprèn quan parla us arribi al cor. Un petó!

Today at 18kt have the pleasure to interview Montse, creator and editor of Mar de Color Rosa site, painter, jeweler and a very good friend. I hope you enjoy knowing her a little more and her magic can touch your heart. Kisses!

Parla’ns de tu.
Vaig estudiar Belles Arts i he fet de professora de Dibuix durant més de 25 anys, paral·lelament sempre he treballat en alguna activitat artística: pintura, gravat, il·lustració, disseny, fotografia. Al 2001 vaig començar a interessar-me per la joieria i de llavors ençà ja no l’he pogut deixar, encara que manifesto que ja de jove sentia una gran fascinació per totes les coses relacionades amb el cos humà i que ens posem al damunt que acaben sempre manifestant la sensibilitat de casascú.
Al 2007, tot cercant informació per internet, vaig descobrir el blog 18kt (gràcies Marta!) i me’n vaig fer una fidel seguidora; més endavant el desig de compartir informació em portà a crear el blog Mar de Color Rosa. Vaig fer dos cursos de joieria a l’Escola Massana amb la joiera Silvia Walz i des del 2009 formo part del grup Joyas Sensacionales que ella coordina i inspira. Actualment em dedico exclusivament a crear les meves peces que venc a Formentera, al mercat artesanal a de La Mola i a la meva botiga on line a Etsy, així com també a editar el blog mardecolorrosa.com dedicat a recollir i compartir informació sobre joieria contemporània arreu del món.

A part de crear joies, en què inverteixes el teu temps?
En els darrers quatre anys gran part del meu temps el desvio al meu blog, ja sigui cercant informació per internet, visitant joiers als seus tallers, intentant millorar i ampliar la comunicació, etcètera. També m’agrada molt llegir novel·les, anar al cine i veure exposicions, com també la contemplació en silenci de les veus del mar i els sons dels colors quan cada matí amb la llum del nou sol es situen en els objectes corresponents, després que la fosca nit els hagués amagat.

Anomena alguns llibres, pel·lícules o música que t’agradin especialment.
M’agraden molt les novel·les del Paul Auster, la darrera, “Sunset Park”, la vaig llegir en anglès per practicar, no obstant encara n’he d’aprendre força més perquè crec que em vaig perdre algunes coses. Ara estic llegint “La elegancia del erizo” de la Muriel Barbery, he gaudit especialment en un passatge on descriu una situació comparant-la amb una obra de Francis Bacon, pintor que admiro molt. “The King’s Speech” és la pel·lícula que més m’ha emocionat de les que he vist darrerament perquè el director munta sobre una insignificant anècdota un bell i intel·ligent film.

Quin és el teu lloc preferit de la ciutat on vius? Perquè?
Visc entre Formentera i Girona. De l’illa el que més m’entusiasma són tots els colors del mar (és on el vaig veure rosa per primer cop i d’aquí ve el nom del meu blog), no em canso de mirar aquesta immensitat i d’escoltar les veus del mar, que em produeixen una tranquilitat que no trobo enlloc més. A Girona el meu lloc preferit és la Plaça de Sant Pere, on hi tinc el taller, m’encanta perquè els veïns ens coneixem i es respira un aire d’abans, un fer de poble, un tarannà serè travessat tanmateix amb els embolics habituals de qualsevol barri que engresquen la parla de la gent.

Com promous la teva feina? Quin paper hi juguen les xarxes socials i internet?
Internet és una eina valuosíssima i jo intento promoure la meva feina a través del blog i les xarxes socials, sobretot el Facebook i el Twitter. En aquests darrers anys he tingut la sort de conèixer moltes persones i vincular-me a elles amb lligams comunicatius i d’afecte que mai no hagués imaginat. La facilitat actual d’interlació social està canviant el nostre estil de vida i crec que cal anar-s’hi adaptant.

D’aquí a cinc anys m’agradaria…
D’aquí cinc anys m’agradaria seguir amb bona salut i poder continuar fent el mateix que faig ara que em reporta un elevat grau de felicitat.

Anomena tres joiers que t’agradaria veure entrevistats aquí.
Auba Pont
Gemma Pampalona
Arnald Climent

Una resposta a “Montserrat Lacomba

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.