MNAC. Joies d’artista. Del modernisme a l’avantguarda

Joies d’artista. Del modernisme a l’avantguarda

L’apropament esporàdic, però intens, dels artistes al món de la joieria és l’eix vertebrador de l’exposició, la primera d’aquesta temàtica organitzada al nostre país. S’hi poden admirar més de 300 peces d’artistes, tant catalans com internacionals, que encapçalen les diferents tendències creatives que s’encavalquen durant el fértil segle xx. El MNAC ha reunit els dissenys originals d’Hector Guimard, Josep Llimona, Manolo Hugué, Pau Gargallo, Salvador Dalí, Georges Braque, Alexander Calder o Pablo Picasso, entre d’altres, procedents d’institucions públiques i de museus d’arreu del món, així com de col·leccions privades i del mateix fons del Museu.

Les joies exposades revelen en petit format la personalitat artística dels seus autors i, al mateix temps, dialoguen amb altres obres seves (pintures, escultures, fotografies, teixits i arts de l’objecte), que posen en valor aquesta faceta més desconeguda, tot creant un diàleg interdisciplinari entre les arts.

Com a preludi, s’exhibeixen les creacions dels joiers, des de René Lalique o Lluís Masriera fins a Ramon Sunyer, Jaume Mercadé o Manuel Capdevila, que van convertir la joia en un territori d’alta creativitat permeable als corrents artístics. Finalment, una selecció de vestits i les visions de l’univers femení fixades pels grans fotògrafs, com ara Steichen, Man Ray, Josep Sala o George Hoyningen-Huené, mostren l’aliança entre la joia i el cos.

www.mnac.cat

Una resposta a “MNAC. Joies d’artista. Del modernisme a l’avantguarda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.